Munkacsoportok indítása

Négy terület feldolgozását kezdjük el, az elvégzendő munkát „munkacsoportokban” végezzük.

Az anyagokat, ahogy készülnek, közzétesszük a honlapunkon és a beérkező javaslatokat, kiegészítéseket, kérdéseket természetesen beépítjük.

A munkacsoportok nevet választanak maguknak, és csoport irányítót, összehangolót…

 

 1. Bérjövedelem és tőkejövedelem hozzájárulása a közterheink viseléshez

Miként járulnak hozzá a munkahelyen dolgozók és a tőkebefektetéseikből élők a jövedelmük után adóikkal, járulékaikkal a közterhekhez. Van-e különbség a kétfajta jövedelem adóztatása között?

 1. Miként segítjük egymást a költségvetésen keresztül?

A befolyt adókból, járulékokból mekkora összeg jut arra, hogy kisebb teherként jelentkezzen minden családban a gyermekeink oktatása, szüleink nyugdíja, orvosi ellátás és gyógyszerár támogatás.

 1. Jelen helyzetünk

Hol tart most hazánk gazdaságilag, miként jutottunk ide és milyen kihívásoknak kell ma és holnap megfelelnünk?

 1. Jövőkép kereső

Több tanulmány szerint az emberiség fordulóponthoz érkezett, a „fogyasztói modell” nem fenntartható. Milyen, a jelenlegitől eltérő gazdasági-pénzügyi-társadalmi modellek, irányzatok léteznek.

Az anyagok összeállítását, megvitatását egy “munkafelületen” végezzük (regisztráció szükséges):

http://zpressz.hu/halozat/

A kiinduló anyagok is itt tekinthetők meg. Hamarosan feltöltésre kerül pár tervezet, mely már elkészült…

2012.06.24.

 

Hozzászólok!

comments

Powered by Facebook Comments

Hozzászólás: Munkacsoportok indítása

 1. barcog szerint:

  Aki józan paraszti logikával rendelkezik az tudja PIAC NÉLKÜL NINCS MUNKAHELY! Már a szocialista gazdaságban is kellettek nemzetközi működő, megbízható, bejáratott piacok, pl. KGST. Nem csak a KGST-n belül kereskedtünk, az akkori NSZK, 10-szer ennyi élelmiszert vett át tőlünk és korrekt módon fizetett érte. Ráadásul voltak ázsiai és afrikai külkereskedelmi kapcsolataink. Ennek szétverése magyar kormány kezdeményezésére megtörtént, azzal a jelszóval: “büdös kommunisták” működtették. Senki nem tervezte 1990-után honnan lesz a magyar terméknek, szolgáltatásoknak piaca?
  PIACGAZDASÁGRA hivatkozva a magyar kormányok kivonultak ebből, hogy “majd a piac szabályozza magát”….na ez volt a nagy átverés! A kormány, parlament meghatározhatja mennyi legyen a minimálbér, mennyi legyen a rezsi…csak azt nem, hogy a versenybe belépjen az állam…az én tudomásom szerint Nyugat-Európa több államában a stratégiai ágazatok 51%-ban ÁLLAMI TULAJDONBAN VANNAK!
  Tervezgetni, elemezni a problémákat lehet, hogyan kell munkahelyeket teremteni…ÁLLAMI, KORMÁNYZATI SZÁNDÉK ÉS CSELEKVÉS NÉLKÜL felesleges időpocsékolás, és már a leírásakor FÜSTBE MENT TERV!

Vélemény, hozzászólás?