Támogassuk Gyulai Ivánt az ÉV AGRÁREMBERE szavazáson!

Most zajlik az ÉV AGRÁREMBERE 2016 szavazása.

 

A jelöltek közül Gyula Ivánra szeretném felhívni a figyelmet.

 

gyulai-ivan-szavazas-2016-kep

 

Gyulai Ivánt az alábbi filmsorozat által ismertem meg 5-6 évvel ezelőtt:

https://www.youtube.com/watch?v=jYoLSXxYCHU

 

Azóta kétszer látogattam meg Miskolcon (mint EKO Mozgalom). Kíváncsi voltam rá hogy mik az elképzelései, mivel foglalkoznak.

 

 

Nagyon sok filmje elérhető a neten. Mélymulcsos környezetkímélő kertművelés ismertetése:

https://www.youtube.com/watch?v=uHcJO88tX5E&list=PLTWtnJZmrL6yM-z_EBVN37V7rO6CMOT9A&index=2

 

Foglalkozik a pénzrendszerrel is:

https://www.youtube.com/watch?v=Wjo4LFlq9NI

 

Úgy vélem, megérdemelné, hogy megnyerje ezt a nívós díjat!

 

Több alkalommal is lehet rá szavazni, négy-négy óránként:

http://www.azevagrarembere.hu/jelolt/388

 

A szavazás előtt regisztrálni kell!

 

A Év Agrárembere megválasztásának a menete:

 

a.) Az első szakasz: jelölés, jelöltté válás 2016.10.01–2016.11.20.
A jelöltté válás folyamata egyszerű, hiszen vagy egy ismerős vagy akár saját maga a jelölt is jelölheti magát az online felületen, egy rövid indoklás, szakmai bemutatkozás és fotó feltöltésével. A jelöltek jelöltté válásuk után után az első szakaszban nem gyűjtenek szavazatokat. Ezzel is az esélyegyenlőséget kívánjuk erősíteni. Az első szakaszos jelölés zárásával több jelölésre már nincs lehetőség.
b.) A második szakasz: szavazások első köre: 2016.11.21-2016.12.22.
A kategóriák jelöltjeinek bővebb bemutatása, szavazás – regisztrációhoz kötött – az online felületen. Az online szavazás eredménye itt már kibővül egy szakmai zsűri döntésével is. A szakmai zsűri tagjai az alapítók képviselője(i), elismert szakemberek a kategóriából és a kategória támogatói. A 11 kategória első helyezettje, vagyis a legtöbb szavazatot kapott jelöltek automatikusan bejutnak a kategória döntőbe, a második és harmadik továbbjutót a szakmai zsűri jelöli ki, figyelembe véve az online szavazáson elért eredményeket is. Így végezetül kategóriánként 3 jelölt jut tovább a harmadik szakaszba, vagyis a kategória döntőkbe.
c.) Harmadik szakasz, kategória döntők: 2017.01.06–2017.01.31.
A kategória döntők során az összesen 33 jelölt (kategóriánként 3-3) online szavazáson méretteti meg magát.
Mindegyik döntősről riportfilm készül, mely felkerül az adatlapjára, ezzel kiegészítve a jelölést.
A szakmai zsűri tagjai az alapítók képviselői, elismert szakemberek a kategóriából és a kategória támogatói. Az online szavazás természetesen hatással kell hogy legyen a zsűri döntésére, de nem felülíró erővel.
Az év növénytermesztője, növényvédőse stb. díj nyertese olyan, a magyar agrárszakmában dolgozó személy, aki az agrárvilág, az őt körbevevő társadalom számára valami hasznosat, innovatívat, előremutatót, újdonságot, társadalmilag értékelhető jót hozott létre. Mind e jót az illető személy élettartam-teljesítményének összese és nem egy pillanatnyi cselekedete határozza meg leginkább! A személy gazdálkodási formája, politikai hovatartozása, céges referencia elkötelezettsége a kiválasztásnak nem szempontja, ezektől garantáltan független döntés fog születni. A döntéshozó grémium (zsűri) minden politikai és szakmai függőségtől mentes, elismert személyekből álló döntési szerv, mely független, csak a kiírás szempontjait figyelembe vevő döntést hoz! A díj nem egy támogató és nem a politika által megvásárolt „kitüntetés”, hanem egy szakmai alapokon és érdemeken nyugvó elismerés!
A kategóriánkénti grémium 5 fős: 3 fő független szakmai tag (kutatók, média, szakmai szervezetek delegáltjai) 1 fő a támogatótól (a rendszer tisztaságának ellenőrzése okán), 1 fő a kiíróktól, szintén inkább csak a folyamat ellenőrzése okán!
d.) Negyedik szakasz: 2017.02.11.
A negyedik szakaszban egy nagyszabású (200 fős, díszvacsorával egybekötött) gála keretén belül vehetik át a kategóriák győztesei az elismerésüket. A gálaest az agrárvilág éjszakája címen kerül megrendezésre, ahol a jelölteken kívül az agrárvilág prominensei is részt vesznek majd. A gálaestre jegyek is rendelhetőek lesznek egy viszonylag szűk keret erejéig.
– A szervezők évente Életműdíjakat is átadnak!
– Kihirdetésre kerül a Közönségdíjas is, vagyis az a jelölt, aki a legtöbb online szavazatot kapta.
Őt a szervezők díjazzák értékes családi nyaralással.
– Majd következik Az Év Agráremberének megválasztása.
A választás során egy-egy szavazattal bírnak a kategóriák győztesei (11 fő), a kategóriák támogatói (11 fő), a teljes (a gálaesten megjelent) zsűri (maximum 55 fő), a szervezők képviselői (2 fő), illetve Az Év Agrárembere 2016 díj főtámogatója (1 fő), közönségdíj támogatója, kommunikációs partner, szakmai támogató valamint az év agrárembere 2014-2015 díj győztesei. Az így kapható szavazatokból egyszerű többséggel nyer az, aki a jelöltek közül a legtöbb voksot kapta.

http://www.azevagrarembere.hu/verseny

 

🙂 jozef

Hozzászólok!

comments

Powered by Facebook Comments